Zvuci Krke – The Sounds of the River: Koncert ŠPD “Kolo” u Drnišu

0

Koncert Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“ održat će se u ponedjeljak, 17. srpnja 2017. u 21 sat u Drnišu na Skalicama (Stubište 1, kod Poljane).
Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ jedno je od najstarijih kulturno-umjetničkih društava u Hrvatskoj utemeljeno 1899. godine. Pripada vrhu amaterskog zborskog pjevanja a oslanja se na bogatu šibensku pjevačku tradiciju.

Koncert naziva Tamo da putujem sastoji se iz dva dijela. U prvom dijelu izvodit će se tradicionalne i nove dalmatinske pjesme dok će u drugom dijelu posjetitelji moći poslušati popularne zabavne melodije u potpuno drugačijim aranžmanima za veliki zbor. Pjevačkim društvom „Kolo“ ravna profesor Ivo Lise uz klavirsku pratnju prof. Gordane Pavić. Kao gosti koncerta nastupit će sopranistica Tea Slavica i gitarist Mate Skračić.

NP Krka Zvuci krke 2017 Kolo.ai

Manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River i ove je godine posvećena prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija. Posjetitelji koncerta Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“ u petak će moći pogledati izložbu Minuta šutnje autora Zorana Marinovića u ispostavi Javne ustanove “Nacionalni park Krka” u Drnišu. Izložbom simbolična naziva, kojoj je autor svjetski poznat dokumentarni fotograf i snimatelj, National Geographic Hrvatska želi osvijestiti javnost o važnosti brige za planet Zemlju i potrebi njegova očuvanja.

Raspored održavanja sljedećih koncerata je:
23. srpnja, nedjelja, 20 sati, Roški slap, Gabi i Matija Dedić
27. srpnja, četvrtak, 20 sati, Visovac, Nera Gojanović Kljajić i Krešimir Stražanac
17. kolovoza, četvrtak, 20 sati, Roški slap, Hothouse Flowers
24. kolovoza, četvrtak, 20 sati, Roški slap, Davor Radolfi

Ulaz na koncerte je besplatan za sve posjetitelje.

Komentirajte