Taekwondo turnir „Senjski vitezovi 2017“ – August Lambaša osvojio zlatnu medalju!

0

U Senju je u subotu, održan međunarodni turnir za male olimpijce, mlađe kadete i kadete u taekwondou pod nazivom „Senjski vitezovi 2017“. Na natjecanju je nastupilo oko 300 natjecatelja iz klubova Hrvatske i susjednih zemalja.

Za taekwondo klub Juraj Dalmatinac iz Šibenika nastupilo je 8 natjecatelja.
Najuspješniji je bio August Lambaša koji je osvojio zlatnu medalju. August je s nepunih 6 godina nastupio u konkurenciji malih olimpijaca. U njegovoj težinskoj skupini nije bilo prijavljenih jer je rijetkost nastupa ovako mladih natjecatelja pa je nastupio u apsolutnoj kategoriji, preko 31 kg, protiv protivnika koji je bio teži od njega čak 10 kg za što je bila potrebna suglasnost trenera i roditelja. Protivnik je bio iz Otočca, a August ga je savladao u dvije runde s uvjerljivih 18:5.

taekwondo 3

Andrija Vlahov u kategori do 36 kg i Lana Lokas u kategoriji do 37 kg su osvojili srebrne medalje, a do finala su svladali protivnike u četvrtfinalu i polufinalu.
Andrija je pobijedio dva protivnika iz Slovenije, a u finalu je izgubio u tijesnoj borbi od protivnika iz Ogulina. Lana je pobijedila protivnicu iz Zagreba i Brinja, a izgubila u finalu od protivnice iz Duge Rese.

Brončane medalje su osvojili Nora Lokas, Karla Drašković i Ira Lambaša pobjedama u četvrtfinalu, ali i porazom u polufinalnim borbama.
Lucija Desanić i Tereza Berač nažalost nisu stigli do medalje.

Natjecatelje su na ovom turniru vodile trenerice Ivana Lambaša i Nives Radić.
Slijedeći vikend članovi taekwondo kluba Juraj Dalmatinac nastupaju na otvorenom turniru u zadarskim Jazinama.

Komentirajte