Samo tri mjeseca prije održavanja popularnog natjecanja kompletan organizacijski tim kolektivno dao ostavku!

0

Gotovo cijeli organizacijski tim ovogodišnjeg Eurosonga dao je ostavke, nakon što su optužili novog šefa da im blokira sve odluke, javlja BBC.

Izvršni producenti Viktoria Romanova i Oleksandr Karebin, te još 19 članova organizacijskog tima dalo je ostavke. Ovogodišnji Eurosong trebao bi se održati u glavnom gradu Ukrajine u svibnju.

Svoju su ostavku podnijeli u otvorenom pismu u kojem su okrivili svojeg nadređenog, Pavla Hritsaka, da je ‘kroz svoja imenovanja i akcije zaustavio sav rad na projektu na dva mjeseca’.

Hritsaka krive da je u potpunosti blokirao rad organizacijskog tima, te da je odluke donosio netransparentno. Izrazili su i neslaganje s povećanjem proračuna za organizaciju, koji je podignut s planiranih 22 milijuna eura na 29 milijuna eura, te tvrde kako će ukrajinska televizija time izgubiti 7-8 milijuna eura profita – prenosi jutarnji.hr

Ukrajinski dužnosnici tvrde kako će se, unatoč masovnim ostavkama, Eurosong održati na vrijeme.

Ukrajina je ovogodišnji domaćin Eurosonga nakon što je ukrajinska pjevačica Jamala, Tatarka s Krima, pobijedila na prošlogodišnjem natjecanju s pjesmom ‘1944’, o ratnim deportacijama Tatara za vrijeme režima Josefa Staljina.

Komentirajte