Međunarodni turnir „Dalmacija kup 2017“ – Matej Desanić zlatni!

0

U dvorani Gripe u Splitu, u subotu, 04.03.2017. je održan međunarodni turnir za mlađe kadete, kadete i juniore u taekwondou. Na natjecanju je nastupilo 549 natjecatelja iz 57 klubova iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Za taekwondo klub Juraj Dalmatinac iz Šibenika nastupilo je 9 natjecatelja, a najbolji je bio Matej Desanić koji je osvojio zlatnu medalju, a bronce su osvojili još i Ira Lambaša u konkurenciji mlađih kadetkinja do 51 kg, Lana Lokas u konkurenciji kadeta do 37kg, Xing Yu Chen kod mlađih kadeta do 47 kg i Andrija Vlahov kod mlađih kadeta do 36 kg.
U konkurenciji juniora klub Juraj Dalmatinac je osvojio visoko 5. mjesto u konkurenciji od 57 klubova.

dalmacija kup 2

Matej Desanić je nastupio u konkurenciji juniora preko 78 kg, odnosno u superteškoj kategoriji. U prvoj borbi pobijedio je protivnika iz Bosne i Hercegovine rezultatom 12:7, a u finalnoj borbi je pobijedio i klupskog kolegu svog prvog protivnika, dakle također iz BiH, rezultatom 18:14 u neizvjesnoj borbi u kojoj je Matej uspio u zadnjoj sekundi pogoditi protivnika nogom u glavu i ostvariti pobjedu.

Natjecatelje su na ovom turniru vodili treneri Zoran Huljev i Ivana Lambaša, a sve je nadgledala predsjednica kluba Nives Radić.

Natjecatelji se pripremaju za nadolazeće turnire kojih će do kraja sezone biti priličan broj, a najuspješniji će predstavljati klub na prvenstvu Hrvatske krajem lipnja.

Komentirajte