Franko Škugor i Nikola Mektić u polufinalu Wimbledona

0

Hrvatska prvi put nakon Ivana Dodiga 2015. godine u Roland Garrosu ima finalista Grand slama. Nikola Mektić i šibenčanin Franko Škugor su danas pobijedili Hansa Podlipnik-Castilla i Andreja Vasiljevskog 67:, 6:4, 7:6, 7:5 i za finale će igrati protiv našeg Mate Pavića i Austrijanca Olivera Maracha – piše index.hr

Mektić i Škugor su jučer nakon 1:1 u setovima morali u svlačionicu zbog kiše, a meč je nastavljen danas. Nakon ukupno tri sata i 13 minuta naša kombinacija uspjela je oduzeti protivnicima servis za meč i plasirati se u prvo polufinale u karijeri.

U jučerašnjem prvom setu bila su čak četiri brejka, a Škugor i Mektić imali su dvije set lopte u tie-breaku koji su izgubili 10:8. Nakon toga su zaigrali puno bolje, napravili brejk za 2:1 u drugom setu koji su rutinski držali do kraja izgubivši pritom samo dva poena na svojem servisu.

U današnjem nastavku servirali su fantastično tijekom cijelog drugog seta, no u tie-breaku su se našli u zaostatku 4:1. Nisu se predavali i dobili su šest od sljedećih sedam poena pa tako i set. Na početku četvrtog su odmah poveli 3:0, Podlipnik-Castillo i Vaisljevski su im oduzeli servis za 3:2 i ubrzo poravnali, no pokleknuli su kod vodstva naših 6:5 i morali potpisati poraz.

Foto: Screenshot

Komentirajte