AUDIO: Živković i Matić osvrnuli su se na projekt razvoja sveučilišnog studija u gradu Šibeniku

0

Josip Živković, kandidat SDP-a za gradonačelnika Šibenika i Mia Matić, kandidatkinja za dogradonačelnicu, osvrnuli su se na konferenciji za novinare na projekt razvoja sveučilišnog studija u gradu Šibeniku.

Josip Živković uvodno je kazao kako je projekt otvaranja sveučilišnog studija u Šibeniku, projekt od općeg značaja za razvoj grada te kako su internacionalni kampus i sveučilište budućnost grada. Istaknuo je kako je projekt prihvaćen jednoglasno od svih političkih struktura Gradskog vijeća Šibenika i kako se uklapa u politike Republike Hrvatske i Europske unije. No, ako bi projekt ostao na ovoj fazi razvoja, studij energetike vrlo brzo bi se ugasio u Šibeniku i sve vezano za projekt bi nestalo. Projekt bi se nastavio razvijati u Zagrebu, kod onih koji su ga i modelirali.“ – poručio je Josip Živković:

Mia Matić istaknula je kako je gradonačelnik Burić dobio na poklon gotov projekt s tri studija i trebalo je samo nastaviti razvoj, kako bi se u cijelosti realizirao u suradnji sa znanstvenom zajednicom Republike Hrvatske i Vladom RH, no on to nije učinio.“ , poručila je:

Komentirajte