AUDIO: Bazen u Crnici do daljnjeg je zatvoren zbog pojave prašine u prostorima bazena

0

Bazen u Crnici do daljnjeg je zatvoren zbog pojave prašine u prostorima bazena. Podsjećamo Javna ustanova Športski objekti Šibenik jučer je donijela odluku o zatvaranju bazena na temelju preporuke Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Službe za epidemiologiju, jer su djelatnici  „Športski objekti Šibenik“ u ponedjeljak navečer  dobili informaciju kako je nekoliko djece zatražilo liječničku pomoć uslijed zdravstvenih smetnji, kazao je Andrija Španja ravnatelj Športskih objekata.

Djelatnici  Zavoda za javno zdravstvo ŠKŽ ispitivanjem uzorka vode  utvrdili su  kako je količina klora unutar dopuštenih parametara a slijedećeg tjedna bit će poznati rezultati   analize uzorka bazenske  vode na druge kemijske i mikrobiološke parametre. Evo što je o cijeloj situaciji za Radio Šibenik rekao Andrija Španja ravnatelj Športskih objekata:

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo su, jučer kontaktirali i OHBP i Odjel pedijatrije Šibenik te im nije potvrđen prijem djece sa zdravstvenim problemima povezanim  s boravkom u bazenu.

Prema nepotvrđenim informacijama, na bazenu je proteklog vikenda nepoznata osoba ispraznila tri boce protupožarnih aparata, no je li sadržaj aparata zapravo pašina koja je uočena na bazenu, još nije poznato.

Pregledan je i klimatizacijsko-ventilacijski sustav bazena a Sanitarna inspekcija zatražila je temeljito čišćenje i dezinfekcija svih površina prekrivenih prašinom , pražnjenje bazena i temeljito čišćenje stjenki, čišćenje klimatizacijsko-ventilacijskog sustava uključujući sve razvodne grane, kao i dezinfekciju preko ovlaštene pravne osobe.

Komentirajte